Wtf?

Vad f*n händer i Stockholm inatt?

221 svar till Wtf?

 1. Vahlross skriver:

  Asså herregud, snälla Sveriges folk VAKNA! sitter på fest nu o e helt förstörd, vad händer?! :(

 2. Sanna skriver:

  Jävla terrorister!!! Idioter är vad de är. Tror det kommer gå bra för ert parti nu då alla blir rädda för muslimerna. Terrorismen är förkastlig.

  • Kapten Haddock skriver:

   Så det är bara muslimer som är terrorister? Och alla muslimer är terrorister? Mannen som sprängde sig själv var psyksjuk, det kan man bli utan att vara vare sig muslim eller terrorist.
   Fruktansvärt är det, men inte av den anledning ni tror.

   • Muslimkramare…

    • Kapten Haddock skriver:

     Intelligent! Verkligen! En eloge till dagens fyndigaste kommentar! Herregud, jag blev verkligen tillintetgjord! :-D

     • Lynn skriver:

      Moahaha! XD

     • Karl skriver:

      Hur många självmordsbombare hittar du i bland de kristna, bland judarna, bland Buddisterna?
      Hur många självmordsbombare finner du bland Ateisterna?

      Jag faller in i ledet och kallar dig muslimkramare.

     • Lars-Inge skriver:

      Hur en person kan använda pseudonymen Kapten Haddock måste vara synnerligen självironiskt, med hänsyn till att det rör sig om en snéseglare av sällan skådat format!

     • Allan skriver:

      Sluta tramsa dig nu Haddock. Du verkar inte ens vara hälften så smart som seriefiguren. Till och med han skulle ju fatta att Sverige står inför en mycket svår framtid. Muslimer kompromissar inte. PK-elitens står med byxorna nere.

    • hanna skriver:

     bara ännu ett bevis på att när ni menar ”miskad invandring för att värna om den svenska ekonomin”, så är det i första hand riktad mot muslimer. och att det inte bara handlar om att värna om sverige, utan att ni är, NÄMEN, rasister som är emot muslimer. ni är så extremt outbildade och omedvetna. för jag antar att du inte har det minsta emot om det flyttar hit amerikaner,engelsmän och danskar. olika folkslag som inte behöver fly från sitt land. problemet ligger inte i att många flyttar hit, problemet är att vi inte tar han om dem på ett bättre sätt.

     • Oscar skriver:

      De enda outbildade i detta sammanhang är de människor som naivt tror att ett litet land som Sverige kan försörja alla människor på jordklotet, de naiva människor som inbillar sig att vi har en skyldighet att göra det. Återigen, integration handlar om två parter. Den ena parten skall inte kasta sig ner i underkastelse framför den andra, särskilt inte när denna andra part inte visar några som helst tecken på en vilja att tillhöra det nya värdlandet.

    • Glenn skriver:

     Wow. Det där var nog det dummaste svaret från en person med politiskt ansvar jag läst på länge.

     • Trött ateist skriver:

      Alexandra har inget politiskt ansvar, hon arbetar åt en partiledare men är själv inte politiker.
      Dessutom var inte hennes kommentar vidare dum, hon konstaterade bara det uppenbara.

    • partyprincess nr1 skriver:

     nazistkramare…..

   • Larsa skriver:

    Verkar finnas rätt många psyksjuka muslimer då med tanke på antalet terrorister. Hur kan du veta att han är / var psyksjuk förresten? Vanligtvis i länder som sverige så ställer läkare sådanna diagnoser. Mig veterligen är det inte gjort än?

    • Kapten Haddock skriver:

     Mailet som han skickade till bl.a SÄPO visade inte på någon form av politisk/religiös organisationstillhörighet. En ensam, förvirrad galning mao. Terrorister brukar ju annars vara snabba med att ta på sig ansvaret för sina aktioner.

     • Sanna skriver:

      Terroristexperten säger att han inte var ensam. De framgår tydligt att han var muslim. Så Kapten, dina åsikter och argument saknar grund.

   • Aggrrrrro skriver:

    @Kapten Haddock

    Är inte alla muslimer mer eller mindre psyksjuka?

    • Kapten Haddock skriver:

     Nej, det tror jag inte. Lika lite som de flesta kristna skulle vara det. Även om det finns både kristna och muslimer som är psyksjuka.

     • Dumle skriver:

      Antingen är du bara otroligt dum eller så försöker du skapa orsakssamband som är så långsökta att inte ens en 5-åring skulle bli lurad.
      Sedan 2001 har det skett 16496 dödliga terrordåd i religionen islams namn. Det är troligen över 95% av alla terrordåd som inträffat sedan dess. Varför är våldet mot oliktänkare så nära för anhängare till denna religion? Varför har kvinnorna sämst rättigheter i just muslimska länder? Varför är yttrandefriheten och religionsfriheten sämst i muslimska länder? Varför flyr folk från och inte till, muslimska länder?
      Kan det finnas något i religionen islam som göra att den inte fungerar när det gäller att skapa samhällen där människor kan leva i frihet? Kan jag få en analys tack?

     • hanna skriver:

      dumle. de flesta av dessa terror brott, med självmords bombning har skett i bla irak och afganistan. och de flästa som har drabbats och dödats av dessa dåd ha varit muslimer. det är en krigssituation men som har fått ett eget namn. det handlar om en grupp, som tyvärr inte vet eller förstår bättre, och som har tolkat koranen fel. hitler skulle man kunna säga utförde terrorbrott även om han gjorde det på ett väldig mycket mer systematisk och ödeläggande vis.

     • Simon skriver:

      Dumle:

      Europols statistik över terrordåd i Europa 06-09:
      Total number: 1770
      Islamic: 6 (0.34%)
      Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)
      …Left Wing: 106 (5.99%)
      …Other/Not Specified: 62 (3.50%)

      http://www.europol.europa.eu/publications/EU_Terrorism_Situation_and_Trend_Report_TE-SAT/TESAT2009.pdf

     • Magnus Andersson skriver:

      Nej, Kapten Haddock. Även om Alexandras kommentar var puckad — så är det — är även din kommentar otroligt puckad. Det då i princip alla som känner till något om detta attentat måste känna till det faktum att detta var planerat av många och krävde samarbete mellan många människor. En enstaka sjuk person kan alltså inte göra något liknande.

      Vi vet även att terrordåden och försök till sådana i Storbritannien (samtliga!) gjorts av personer med familj god utbildning och jobb med viss status, dvs inte av fattiga, stigmatiserade eller psykiskt instabila människor.

      Ett terrordåd där förbereddes av ett dussin muslimska läkare!

      Jag påstår inte att alla muslimer är terrorister, men ingen kan neka till är att nästan alla terrorister idag är muslimer, och det är klokt att undersöka varför det är så. Jag vill även påstå att det är klokt att undersöka vad de muslimer som kommer till väst i såna massor att de inom 50-100 år i det närmaste kan uppgå till majoritet i vissa Europeiska länder har för åsikter och visioner. Det har man gjort i flera europeiska länder med inte så trevliga svar.

      I många länder önskar en majoritet muslimer — t ex 3/4 i Tyskland — att landet inför sharialagar. 1/3 unga brittiska muslimer önskar dödsstraff för homosexualitet och de som lämnar islam.

   • nissenorton skriver:

    Tinntin är ju inte sann och det är inte du heller, det var ju bara en tids fråga innan detta skulle ske i Sverige.

   • Funtaren skriver:

    Endast idioter använder ordet ”alla” på detta sätt. Du är en.

    Det handlar om sannolikheter. Sannolikheten att en terrorist är muslim av den islamistisk/fundamentalistiska schatteringen är idag ganska hög. Så har det inte alltid varit. Men så är det nu.

    Detta innebär inte att alla muslimer är terrorister. Något som nog de flesta begriper utan att det behöver påpekas explicit.

    Islamistkramare.

   • Ludde skriver:

    Vad vet du om hans psykiska tillstånd? Han var hjärntvättad.

   • Per skriver:

    I princip alla självmordsbombare är muslimer.
    Du vet att han var psyksjuk eftersom du haft kontakt med honom eller?

   • M Capensis skriver:

    Psyksjuk? Belägg på det. Vilken diagnos?

    Av hans facebook att döma var han en troende muslim. Snygg liten jihadscen som profilbild. Höll på att ragga upp fru nummer två på nätet.

   • ulf blomberg skriver:

    alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer…

   • Christoffer skriver:

    Det är ju inte så att alla muslimer är terrorister men alla terrorister är muslimer, det säger ju en del. När läste vi senast om en pollack som som sprängde en skolbuss eller en amerikan som sprang in på ett dagis med dynamit runt midjan? Det händer inte för att fenomenet med att slakta oskyldiga är något som de har satt patent på. Hoppas de liberala asen i sverige vakanar och inser vilket hot som finns i multikulturalism och islam

    • Gabriel skriver:

     Ja, det var ju inte så länge sen vi läste om en Svenne-banan-laserman med pistol i Malmö. Vad det gäller kristna terrorister så är väl IRA och ETA klassiska exempel, lägg därtill amerikanska frikyrkliga fundamentalister som skjuter sönder abortkliniker. I USA hittar vi även Timothy McVeigh – Oklahomabombaren och den där karln som flög in i Skatteverket i Austin i somras OCH Washingtonsnipern OCH han som skickade mjältbrandsbreven…nåväl.

     Är det partiets officiella linje att ”muslimkramare” är ett skällsord?

    • Simon skriver:

     Vad kallar du skolskjutningarna då, i Finland, USA och andra västländer? Något liknande, fast med andra vapen, med andra argument och annat att skylla på.
     Då går det bra att göra det till en personlig tragedi (vilket det såklart är), men när det nämns något med islam, då går det helt plötsligt bra att applicera på en hel grupp.

   • SveaLydig skriver:

    Ska vi tolka detta som att alla muslimer är psyksjuka.

   • Fredrik Svensson skriver:

    Nej, problemet är inte en främmande religion eller att dess förkunnare är beredda att dö för den. Problemet är integrationen.

    Även våra förfäder var beredda att dö för sin tro och för sitt folk. Annars hade vi inte existerat idag. Och av samma orsak kommer vi utelämna våra barn och barnbarn till en kvalfylld framtid om ingen förändring äger rum.

   • Stefan K skriver:

    Känner du mannen i fråga? Det måste du göra efter som du vet att han var psykisk sjuk.

 3. krmdgl skriver:

  kapten haddock det var en muslim förfan! han hade palistinas sak på sig plus gapa nått på arabiska^^

  • Ciceron Citron skriver:

   Gapa nåt på arabiska… Låt mig gissa….
   ALLAHU AKBAR!!!

   Det måste väl ändå bli en väckarklocka för det sovande folket.

  • lena skriver:

   tycker synd om dig, LÄS PÅ FÖR FAN

 4. Larsa skriver:

  Kapten Haddock bara att välja vilker argument du vill av följande:
  ”Terrordådet berodde helt av socio- och fritidsgårdsekonomiska orsaker”

  ”Svenskens rasism har tvingat fram detta”

  ”Frustrationen i förorten är enorm pga diskrimineringen”

  ”Var bara ett busstreck”

  ”Möten mellan människor har förekommit i alla tider”

 5. Larsa skriver:

  Känns tryggt o veta att våra pensioner räddas av invandringen :)

 6. Nico skriver:

  Multikultur är det som händer. Visst lever vi ett spännande liv i Sverige med våra nya vänner?

  • Jag väntar med spänning (oro) på deras kommande påhitt!

   • Aggrrrrro skriver:

    Vi diskuterade idag på en annan tråd här vad muslimer har bidragit med inom den kemiska vetenskapen apropå Ludvigsborgs friskola!

    Jag föreslog giftgas och bombbälten!

    Det var menat att vara lite skämtsamt!!!!

   • SveaLydig skriver:

    Jag skulle istället använt ordet oro

   • Simon skriver:

    Spänning? Är du exalterad? Sådär att det kryper lite pirrigt i kroppen? Mysigt hörru!

 7. Dumle skriver:

  Kapten Haddok mfl vet säkert att de allra flesta terrordåd sker i islams namn. Är då islam så fredsälskade och kärleksfull som många muslimer och våra makthavare säger? En dag som denna passar följande gudomliga uppmaningar in.
  47:4 ( Koranens 47-e kapitel, vers 4)
  ”När ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem! Slå dem då i bojor.”

  9.29
  Strid mot dem till vilka skriften blev given, men som ej tro på Allah och den yttersta dagen, ej helighålla vad Gud och hans apostel förklarat heligt, och ej bekänna sig till islam, tills de villigt giva tribut och ödmjuka sig.

  Sahih Muslim, bok 1, nr 29 ( Ett yttrande av den kärleksfulle profeten)
  ”Jag har blivit beordrad att slåss mot människor om de inte säger: Det finns ingen gud utom Allah”

  Tabari IX: 69 ( Återigen en hadith – yttrande av den fredsälskade profeten)
  Profeten sade: Att döda otrogna är en bagatell för oss.

  Näää, allt mord och företyck i islams namn beror bara på att de missförstått islams sanna natur ….NOT!!!!

  • Kapten Haddock skriver:

   Om mannen i fråga varit helsvensk och innan han sprängde sig själv skickat mail till SÄPO om ”Guds straff” och ”Domedagen är nära”, hade du då sagt att han var terrorist? Tror inte det va…

   • Larsa skriver:

    Nej knappast en terrorist då svenskar ej tillhör terroristorganisationer. Det finns däremot många sk MENA invandrare som tillhör terroristorganisationer

   • Dumle skriver:

    Svenskar spränger inte sig själva och så många de kan av oliktänkare i luften!! Du kanske kan upplysa mig om hur många sådana attentat som skett de sista 5 åren? Eller 100 åren?
    Kom igen nu, du griper halmstrån. Kom med argument hämtade ur verkliga förhållanden tack. Klarar du det?

    • Per skriver:

     Amalthea?

     • nissenorton skriver:

      En kommunistisk terrorist.

     • Larsa skriver:

      Dumle frågade om attentat de senaste 5 eller 100 år sedan. Amalthea skedde som sagt för 102 år sedan. Hur många islamistiska terrordåd har skett under den tiden? Har du statistik på det? Verkar som sagt enklare att hålla reda på svenska bombattentat :)

     • Dumle skriver:

      Amaltheadådet ägde rum 1908. Det är 102 år sedan.

    • anonym skriver:

     ”svenskar” – refererar du då till det land bestående av 9 miljoner människor vars sysselsättning du självklart har med att göra?

     har du någon aning om en svensk någonsin sprängt sig själv i bitar eller?

     Hur sjutton ska det här beteendet på lång sikt i hela jävla världen ändras om man inte LÄR andra människor istället för att kriga mot andra människor, vara inskränkt som antingen en 90 årig kärring eller ett 4 årigt barn, uttala skällsord mot folkgrupper och vara pessimistisk och introvert. vad fan åstadkommer ni då, utveckling?

     jag tycker bara det är sånt uruselt, omoget, nollskaligt innovativt sätt att bete sig på av vuxna människor.

     det krävs fan mer av SD än så för att skapa en förändring som är värd någon om 300 år.

     föregå istället för att fördömma, håller i längden

     • Larsa skriver:

      Ja som sagt det är jävligt svårt att lära människor som spränger och bombar någonting. Ett är i alla fall säkert det är och förblir en idioti att importera den typen av människor till ett fredligt land som sverige. Sen får du tycka att det är barnsligt och omoget och vad du vill. Problemet är att det är den enda metoden som hjälper om man vill undvika konflikter av bombslaget tex. Finns tyvär inget som tyder på ngt annat.

    • Simon skriver:

     Europols statistik över terrordåd i Europa 06-09:

     Total number: 1770
     Islamic: 6 (0.34%)
     Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)
     Left Wing: 106 (5.99%)
     Other/Not Specified: 62 (3.50%)

     http://www.europol.europa.eu/publications/EU_Terrorism_Situation_and_Trend_Report_TE-SAT/TESAT2009.pdf

   • Larsa skriver:

    Du säger utan att veta att han var psykiskt sjuk ensam galning. Terroristexperten som intervjuas i pk tidningen aftonbladet håller ej med dig http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8266091.ab

   • Ludde skriver:

    Du är en obotlig oikofob. Det finns ingen svensk som betett sig på detta viset. Självmordsbombare finns i en viss religion och har gjort länge, nu händer det i Sverige. Hur länge ska du fortsätta vara landsförrädare?

   • Sanna skriver:

    Varför tror du inte det?

   • Oscar skriver:

    Jag trodde inte det fanns några helsvenskar? Var inte dem bara en konstruktion?

   • SveaLydig skriver:

    Du menar en somalier som bott här i tre dagar.

   • Ludde skriver:

    Sluta tjafsa om helsvensk, som ni vänsteranhängare så gärna vill hänga ut. Vi vet vad det är frågan om nu. Du behöver inte längre försvara dem.

  • J-H skriver:

   2009 genomfördes 294 terrordåd i Europa, varav 1 genomfördes av en islamistisk extremist. De flesta av de 294 terrordåden bedrevs av separatistgrupper i Frankrike och Spanien.

   Källa: EUROPOL

 8. Gustav skriver:

  @Kapten Haddock – Alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer, ser du någon koppling?

  • Kapten Haddock skriver:

   Nej! Hört talas om IRA? Kristna fundamentalister i USA som spränger och beskjuter abortkliniker? BaaderMeinhof-ligan? Terrorism är inget som islamister har patent på.

   • inget skriver:

    Lybien stödde och finansierade IRA, Iran via Palestinierna stödde och finansierade Baadder Meinhof, utan deras support så hade båda nämnda inte varit någonting, så Islamister låg faktiskt bakom dessa båda också. Så återigen har hu fel ( som vanligt ) Kapten Haddock, men är man ett fyllo så är man….

   • Aggrrrrro skriver:

    @Kapten Haddock

    RAF eller den sk Baader-Meinhof ligan utbildades i terrorism i Syrien och Libanon av muslimska terrorister, eftersom dessa färdigheter endast tillhandahölls i mellanöstern.

    RAF= Rote Armee Fraktion, alltså en del av röda armén. Ändå förnekade det röda 70-80 talssverige att dessa terrorister hade något med Sovjetunionen att göra.

    När nu muslimska terrorister börjar härja i Sverige, så ska svenskarna hjärntvättas att tro att muslimska terrorister inte har något med islam att göra.

    Du råmar falskt kapten Haddock!

  • Johan skriver:

   Alla SD:ar är svenskar men inte alla svenskar är SD:are. Ser du nån koppling själv?

  • Peter skriver:

   @Gustav Det var det dummaste jag hört på länge. Läs på om internationell terrorism innan du uttalar dig om sånt som du uppenbarligen inte vet någon om.

 9. Sanna skriver:

  Men det var en muslimsk terrorist, det framgår tydligt av det mail so sändes till säpo och nyhetsbyrån, så där kan ingen komma och säga något. Just denna terrorist var muslim, och majoriteten av alla terrorister är muslimer. Sen är inte majoriteten av muslimerna terrorister. Det är outbildade personer som är förblindade av hatet. Vi får inte sjunka till hatnivån.

  • Jonathan skriver:

   Extremism i alla former leder alltid till mord och polariseringar. Jag håller, tro det eller ej, med om att islam är förkastligt. Det är förkastligt på samma sätt som alla religioner och extremismer. USA mördar och krigar dagligen i Guds och ”frihetens” namn. Båda sidor är lika fruktansvärda. Men extremislam saknar något som vi i väst har. De saknar krigsmaskineri, populärkultur och resurser. Och just därför kallas de terrorister.

   Man måste levla ett par nivåer före man får kalla sig för frihetskämpe eller legitim.

   En dag ska vi ha kommit så långt att vi inte fäster någon vikt vid vilken sorts extremism som ligger bakom ett dåd. Men fram tills dess väljer jag tveklöst att se de största mördarna, imperialisterna och nazisterna, som de verkliga problemen.

   • Per skriver:

    Om grupp A består av andel Y terrorister. Hur stort skall Y vara för att vi i Sverige skall ha rätt att vägra inträde till Sverige för grupp A?

    Skall vi tillåta att 100 000 tyska nazister marcherar in i Sverige om endast 95% av dem är beredda att döda. Eftersom vi då inte får generalisera, och inte heller skulle selektivt kunna avgöra vilka som är fredliga och vilka som inte är det?? Var går gränsen?

    • Jonathan skriver:

     Jag kan inte svara på det. Hur stor andel tycker du själv?

    • Kapten Haddock skriver:

     Haha! Din frågeställning påminner starkt om den där ”Hassan”-sketchen om ”100 000 tyska bögar”! Lysande!

 10. Jonathan skriver:

  Tragiskt att ni använder denna händelse för att plocka politiska poäng grundade på kvällspressrapporteringar och spekulationer. När tillexempel Alexandra twittrar att hon äntligen får säga ”vad var det jag sa”, mår man mest dåligt. Jag respekterar verkligen när man driver politik seriöst, men att vända kappan efter vinden i val av källor, att bygga opinion på enskilda fall som dessutom är både outredda och oklara, att skylla en hel religion för något som kanske EN extremist har gjort – och allt för att plocka folks spontana billiga röster, ja det är bedrövligt att se. Jag tänker inte debattera islam med er här och nu; det är en annan debatt, och det kommer inte att ge någon ett skit. I alla fall inte när ena parten är ett gäng övertygade Sverigedemokrater i affekt, men kanske ändå mest glada över att äntligen få utropa ”vad var det jag sa” till vilket pris som helst.

  Populism och opurtunism. Det är vad det är. Vidrigt.

  • Larsa skriver:

   Vidrigt tycker du? Jag tycker att det är vidrigt med människor som dig som i vanlig ordning ej kan bemöta sakfrågor med fakta utan måste slänga sig med uttryck som populism, rasism osv. Det är vidrigt om något, speciellt när så många i vårt land drabbas pga den bizarra politiken som förs. Nu kan man inte ens julhandla i lugn o ro i sthlm tex. Det är vidrigt om något

   • Jonathan skriver:

    Ojdå. Vilken sakfråga menar du att jag så vidrigt undvek?

    • Maria skriver:

     Den enkla sakfrågan att 99% av all terror i hela världen utförs av muslimer, och att deras våldssekt som de kallar för en ”religion” är det som indoktrinerar dem och ligger bakom detta.

     • Jonathan skriver:

      Men det var väl inte alls sakfrågan? Den ställde du ju först nu, och är dessutom inte en fråga. Känns lite jeopardy här.

      Men vill du att jag ska kommentera ditt uttalande så hittar du det på annat ställe här på sidan. Har du ambitionen att jag ska kommentera så att du känner dig nöjd, så vetefan om jag kan det. Då måste jag först förstå hur du tänker.

  • Maria skriver:

   Eftersom muslimerna spränger sig själva så dör de i varje attack. Alltså är det ALLTID bara ”en enda muslim” som utför vart och ett av dessa terrordåd. Problemet är bara att det utförs tusentals sådana varje år, och att 99% av alla terrorattacker i världen utförs av muslimer. Detta är det relevanta, inte att det bara är en åt gången som gör det.

   Så sluta blanda korten och vända på orden för att försöka skydda denna terrorsekt som kallar sig själva en religion, vilket är vad som alltid ligger bakom och indoktrinerar dem till detta, ok?

  • Per skriver:

   Det brukar ju annars vara populärt att döma ut hela Israel för vad några israeler gör. Eller för den delen döma ut hela USA för vad några amerikaner gör. Antingen har man ett individualiserat perspektiv – eller också har man inte det. Att vända kappan efter vinden och välja det som passar bäst för egna syften – det är populism.

   Men ang. att döma ut en hel grupp – det var exakt det som den här misslyckade jihadfjanten gjorde, han ville hämnas på svenskar för att svenskar finns i Afganistan och för att Lars Vilks är svensk.

   • Jonathan skriver:

    Ja. Du har absolut rätt i att han gjorde det. Men för skojs skull påpekar jag nu igen – INGEN på detta forumet försvarar terroristen. INGEN av mig eller haddock försvarar heller terrorister i övrigt. Vad fan, börja nu läsa vad vi skriver istället. Vi försvarar INTE mannen, och att gå ut i krig mot folkgrupper. Vi är istället EMOT att man ska generalisera. Jag skulle kunna säga att kristna begår krigsbrott och genomför olagliga krig, ergo ska vi bekämpa alla kristna. Men istället säger jag att Helge Fosmo, George Bush och ku klux klan är galna antidemokrater. Varken bättre eller sämre än al quida. Som jag givetvis ser som ett minst lika stort hot som resten av er rättshaverister och verklighetsvridare. Förkasta gärna mina åsikter, det står er fritt. Men påstå inte gång på gång att jag försvarar terrorism, islamism eller OlofPalmegatemannen. Jag ber er helt enkelt att gå ifrån er kärna, den som bygger på att man godtyckligt kan tillskriva andra människor egenskaper och värderingar.

    • Anna skriver:

     @Jonathan

     Du skriver: ”Jag ber er helt enkelt att gå ifrån er kärna, den som bygger på att man godtyckligt kan tillskriva andra människor egenskaper och värderingar.”

     Hehe.. att godtyckligt tillskriva dem, som inte instämmer med dig, egenskaper och värderingar som du kallar för en s.k. ”kärna” – det är däremot tydligen helt OK, som du ser det.

  • SveaLydig skriver:

   Detta var lika väntat som att solen går upp om morgonen, frågan var bara när.

  • kulan skriver:

   Jag håller med Jonathan, väldigt bra skrivet. Tyvärr kommer detta att leda fler idioter ställer sig bakom SD och vi skapar ett ännu mer segregerat samhälle. Mycket olyckligt.

   • Ks skriver:

    Segregation hänger ihop med invandringsmängden vilket gör att din kommentar är svagt verklighetsförankrad. Att fler går över till SD är rätt naturligt.

 11. Anna skriver:

  Ledaren för terrorattacken i London 2005 – Mohammad Sidique Khan – efterlämnade en video till al-Jazeera i vilken han redogör för sina motiv. Han vänder sig direkt till det engelska folket och talar om sina muslimska bröder och systrar. Sidique Khan säger bl.a:

  ”Our religion is Islam – obedience to the one true God, Allah, and following the footsteps of the final prophet and messenger Muhammad [arabiska] This is how our ethical stances are dictated.

  Your democratically elected governments continuously perpetuate atrocities against my people all over the world. And your support of them makes you directly responsible, just as I am directly responsible for protecting and avenging my Muslim brothers and sisters. …Now you too will taste the reality of this situation.”

  Vid kvällens terroristattentat i Stockholm skickade gärningsmannen ett meddelande till TT och Säpo med snarlik ordalydelse.

  Även denne man vänder sig direkt till ”Sverige och svenska folket”. Han hänvisar till den svenska tystnaden kring Lars Vilks målningar, de svenska soldaterna i Afghanistan och säger, att ”nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör. ..Våra aktioner kommer att prata för sig själva.” Han avslutar med att upppmana ”alla mujahedin i Europa och Sverige”: ”Nu är det dags att slå till, vänta inte längre”.

  Kapten Haddock drar av detta slutsatsen, att kvällens gärningsman är en ”ensam, förvirrad galning”. Kanske kapten Haddock rentav anser, att Mohammad Sidique Khan och hans tre medbrottslingar – Shehzad Tanweer, Hasib Hussain, Germaine Lindsay – också de var ensamma, förvirrade, galningar…

  • Jonathan skriver:

   Nu får du ge dig. Det är väl för helvete ingen här som försvarar eller förminskar dagens händelse. Däremot motsätter både jag och haddock oss mot att ni 1) i vanlig mening använder källor som ni bara utropar som tillförlitliga i de fall ni anser det gagna era intressen. 2) ni väljer ut en specifik händelse att utmåla en dystopi, och detta för att ni i affekt ser ett gyllene tillfälle att utropa ”äntligen”. 3) att ni anser islam vara det enskilt största hotet, trots att både nazismen, homofobin och fotbollsfanatismen har begått så många fler ideologiska mord i det här landet de senaste 100, 50, 10 och 5 åren. Ni har valt ut en kultur/ideologi/religion, bekvämligen den som ligger längst ifrån er själva, och utsett den till satan. Se er omkring för fan. Ta av er tratten. Er politik handlar inte på något sätt om att spegla verkligheten, den handlar om att ni är rädda för det som är annorlunda.

   Dessutom bör ett parti som vill sätta 12-åringar i fängelse, avskaffa aborträtten och inskränka på rätten till den fria kulturyttringen passa sig väldigt noga med att spela ut extremistkortet.

   • Maria skriver:

    Och ni å andra sidan är för omväxlings skull tysta och nedtonande, och försöker skylla på ”enskilda galningar” så fort något som detta händer, samtidigt som ni vanligtvis försöker förknippa SD med alla andra problem i hela samhället, från invandrarbrottslighet till punka på cyklar. Ge dig själv för fan.

    • Jonathan skriver:

     Öh. Vad är vi? Tidningarna skriver för fullt, journalister skriver att han skickat brev, de skriver om vad som stod i det, de intervjuar experter som utropar att det står en hel grupp bakom dådet. Vad är det för tystnad du snackar om? Vad är du ute efter för reaktioner? Att Carl Bildt ska twittra om att vi alla ska döpa om oss till Arn och dra österut?

   • Oscar skriver:

    Vi är alltså ”rädda för det som är annorlunda” för att vi fan inte vill bli sprängda i bitar av dina svartmuskiga idoler? Seriöst, hur fan blir man så trög i huvudet som dig?

   • Anna skriver:

    @Jonathan

    Där prickade du nog in de flesta av pelarna. :-D

    http://members.fortunecity.com/gogodncr/FivePillarsOfLiberalFaith.jpg

    Enl. kapten Haddock så var gårdagens terrorist en ”ensam, förvirrad galning” och enl. dig så är attentatet ”en specifik händelse” som inte ingår i något mönster och som inte bör föranleda några slutsatser. Om det hade varit en fotbollsfanatiken, nazist eller homofob som försökt självmordsbomba – då hade det enl. dig varit en helt annan sak… självmordsbombande fotbollsfanatiker, nazister eller homofober är ju såå vanliga. :-D

    PS Jag tackar å SDs vägnar för din uppfattning att islam – med tex. sin uttalade kvinnofientliget och förespråkande av rituellt djurplågeri m.m. – ligger ”längst ifrån er själva”.

    • Jonathan skriver:

     Ja. Jag är absolut emot islam. För jag är emot religion. Religion är en källa till förtryck och i alldeles för många fall till extremism. Exempel på detta är George Bush och Osama bin Ladin. Samtidigt tror jag ju också på religionsfrihet. Och på att all form av polarisering i slutändan leder till förtryck och extremism.

     • Anna skriver:

      @Jonathan

      Du framförde att SD – inte du själv – låg längst ifrån islams uttalade kvinnofientliget och förespråkande av rituellt djurplågeri m.m. :-)

      —–

      Du skriver, att du är ”emot religion”.

      Jag har undrat över, varför du och likasinnande som absolut inte vill dra-alla-över-en-kam beslutsamt – utan några som helst problem – drar alla *religioner* över en kam?

   • Maria skriver:

    @Jonathan

    Håller med till fullo. Jag har varken sett dig Jonathan eller Kapten Haddock försvara händelsen eller extremister i någon form…man ser det man vill se tydligen…

 12. Notarien skriver:

  Ett råd till Alexandra är att tänka efter före! Nu citeras Åkessons sekreterare när hon twittrar ”äntligen”. Detta skrivs på SVT Nyheter. Fatta att allt bevakas för att vid minsta tillfälle användas för att kompromettera SD. Det går fan inte att spontan-twittra i detta läge!
  Självklart finns inget ”äntligen” i detta läge. Det ska bli intressant att se hur detta terrorattentat ska kunna sopas under mattan och tigas ihjäl…

  • Jonathan skriver:

   Ja tänk efter noga Alexandra. Detta är inte ett läge att släppa fram vad du spontant känner. Då kommer kanske folk att börja förstå SDs grundläggande människosyn. Och det vore en katastrof för opinionssiffrorna.

   • Larsa skriver:

    Det är invandringspolitiken den förda som är en katastrof. Det är därför sd sitter i riksdagen nu bla. Att alexandra poängterar ut att muslimerna står för terrorism bla det är ju knappast dåligt för sd, speciellt inte som det är sant.

   • Larsa skriver:

    Hehe du kan inte mena allvar? Aftonbladet och expressen och alla andra pk media har ju konstant matat ut att sd är nazister fast de inte är det. Folk har liksom egna hjärnor och kan avgöra själva med :)

    • Jonathan skriver:

     Inte jag. Jag är dum som ett spån. Som sitter här och debatterar människovärde med ultrakonservativa. Så min röst har ni inte. Jag är för korkad för det. Och för sosseindoktrinerad, mediastyrd, okritisk och sverigefientlig är jag också. Jag rullar tärning istället, så får vi se vilket annat parti jag röstar på. De tycker likadant. Samma dolda agenda att avveckla demokratin och förleda folket. Det är min melodi det.

     • Å skriver:

      Tack, Jonathan.
      För att du orkar böka runt i denna bajshög till blogg.
      Brukar vara här inne då & då, och blir lika förfärad varje gång. Dessa enkla, likriktade, oestetiska, dumma individer som hänger här inne…. huuh… buurrr….

    • Kapten Haddock skriver:

     Att Sd själva säger att de inte är nazister betyder inte att de inte är det. Det är patetiskt att ni upprepar samma nationalistiska dynga, ger uttryck för samma rädsla, fördomar och förakt som nazister och fascister före er. Det visade sig ju inte fungera förut, varför skulle det göra det nu? Måste vi verkligen gå igenom detta en gång till?

     • Ks skriver:

      Lustigt att du resonerar i historiska termer. Liberalismen kan förklara flertalet diktatorers framgångar samt extremistpartiers.

      Nu är sannerligen inte SD några extremister men att de liksom flera nationalistiska partier vinner stöd i Europa beror på avsaknaden av restriktivitet och dumsnäll liberalism – så ja vi måste gå igenom en liknande process igen och vi får hoppas att du inte kommer vevandes med samma skit som drivits de senaste decennierna efter den nationalistiska framgången!

      Eller du kanske gillar konflikter? För att kalla SD:s väljare för nazister tyder väl enbart på att du är en liten konfliktsökande hycklare? Sämsta sättet att bemöta någon är med kvädningsord, du gör ett bra valarbete för SD.

 13. Larsa skriver:

  Ja hon tycker väl antagligen inte äntligen att en bomb briserat utan att äntligen kan folk öppna ögonen för tex islamism och terrorism och att vår oansvarsfulla invandringspolitik leder till bla bomber i stockholm. Hetsjakten av pk mot sd e ju dock som bekant bizarr

 14. Larsa skriver:

  Kapten Haddock får som sagt ej medhåll av terror experter om att det skulle röra sig om en ensam galning http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35704815:ekspert-selvmordsbomber-er-ikke-alene.html?forside Kapten Haddock kanske vet mer än vi andra inklusive terrorexperten? Eller så kanske det är så att Kapten Haddock själv e lite hjärntvättad!!!

 15. Chronologie skriver:

  Ännu en ”nysvensk” som inte kommer att få några klappar till jul.
  -Visst ja, han har ju inte varit snäll….

  Synd bara att hela samhället kommer fjäska ännu mer för dessa galna idioter.
  Ett normalt fungerande samhälle skulle ju ställa sig upp som en man och värja sig mot hotet.

  Men i detta land av politiskt korrekta sitt-kissare kommer ju all media och politiker att vurma för dom som hotar och hur synd det är om dom som inte tål att någon kritiserar islam. Våra friheter kommer att begränsas ännu mer för att ingen en skall komma i närheten att ta illa upp.
  Om vi tar illa upp spelar ju ingen roll.. Det finns ju som sagt inga egentliga svenskar enligt Reinfeldt.

  Tyvärr tror jag att det blir mycket värre innan det blir bättre..

  Mvh Chronologie

  • Jonathan skriver:

   Ni är ett konservativt, onyanserat och populistiskt parti. Detta är en händelse som triggar igång just dessa tre system i folk. Därför påstår jag att du har fel; ni kommer att få fler sympatisörer. Dessutom kommer de att växa i antal i takt med att Björklund demonterar skolan. Så deppa inte. Du kommer nog att bli glatt överraskad.

   Du kan helt enkelt göra som HmD själv, och helt enkelt utropa Äntligen redan inatt.

   • MartinA skriver:

    Jag tror du har helt fel. Sverige står aldrig upp för någonting, allra minst sig självt. Detta lär snarare få svenskarna att dra slutsatsen att det är bäst att vara ännu servilare mot muslimerna. Bara att läsa tidningarna idag, de låter muslimska företrädare köra med sina lögner och stå helt oemotsagda, inget ifrågasättande där inte.

 16. Pappan skriver:

  Detta är inte ett glädjande sätt att vinna politiskt stöd på. Och Sverigedemokraterna är inget enfrågeparti, även om frågan om landets islamisering är den enda som får mediautrymme när det gäller oss. Men det är i skarpt läge det visar sig vad som är allvar och vad som är politisk retorik.

  Ingen av SD:s ledande politiker är retoriskt skolade, mediatränade eller liknande. Alla drivs de av allvar. Och det är nu detta allvar visar sin verklighetsförankring. Ty även förvirrade och felinformerade människor kan uppvisa ett stort allvar. Allvar garanterar inte verklighetsförankring. Allvar garanterar allvar, helt enkelt. I händelse av verklighetsförankring är detta allvar avgörande. För om man skall sticka huvudet i sanden eller ta ställning. Den som nu sticker huvudet i sanden riskerar att få behålla det där, men utan vidhängande kropp. Även den som tar ställning riskerar liv och lem. Men utan att äventyra sin heder, sin dygd och sitt samvete.

  http://murslev.blogspot.com/2010/12/jihad-i-advent.html

  Pappan

  • Kapten Haddock skriver:

   Fel! Sd är helt klart ett enfrågeparti! Det finns inget annat som ni har några åsikter om!

   • SveaLydig skriver:

    Vi som är outbildade behöver sådana som Kapten Haddock, det stärker vårt självförtroende.

    • Kapten Haddock skriver:

     Med tanke på att det enda du lyckas bidra med i diskussionen är halvtrista oneliners, förstår jag din känsla; det måste vara stimulerande att se att det finns andra åsikter och tankar än som ryms i din endimensionella hjärna. :-D

     • SveaLydig skriver:

      Det är alltid en tröst att det finns folk dummare än en själv.
      Dessutom är det en konst att på en rad förmedla sitt budskap.

     • Kapten Haddock skriver:

      @Svea: Sant. Du får träna på det.

     • Ludde skriver:

      Nu ska jag skriva en liten oneliner till dig: OIKOFOB!

 17. MartinA skriver:

  Undrar varför Kapten Haddock stalkar den här bloggen? Jamenar, jag har ingenting emot det, hans argumentation påverkar ingen och det är nyttigt med litet mothugg även när det bara är av den kvalitet som KH producerar.
  Kan det vara avundsjuka för att vi som håller på SD har ett hedervärt parti och hedervärda företrädare att rösta på? Avundsjuka på samizdatkulturen vi tillhör?
  Han får hålla tillgoda med de falska hycklarna i sjuklövern och manipulatörerna i gammelmedia, kanske därför han håller till här? För att få vara med folk som fortfarande tror på sina företrädare? Där fotfolket känner starkt istället för att bara göra marktjänst i väntan på att kunna sko sig?

  • Kapten Haddock skriver:

   Som sagt: ”Know your enemy”…
   Om ni vill ha en liten privat blogg där ingen annan än sympatisörer får yttra sig får väl Alexandra låsa den?

 18. Kapten Haddock skriver:

  Alltså… bara för att motsäga det som ni uppenbarligen anser vara ”fakta”: att alla terrorister är muslimer kan ni titta på den här länken till FBI`s hemsida (man måste scrolla ner ända till slutet) där alla terroristdåd i USA 1980-2005 finns listade, jag hittade ingen mer aktuell så här i brådrasket.
  http://www.fbi.gov/stats-services/publications/terrorism-2002-2005/terror02_05

  Där kan man konstatera följande: andelen dåd med latinamerikanska terrorister 42%, extrema vänsterorganistioner 24%, judiska extremister 7%, muslimska extremister 6%, kommunister 5%, övriga 16%
  Det säger ju inget om läget idag, men som sagt, det är inte bara muslimer som är terrorister, så den diskussionen kanske vi kan avsluta nu?

  Där kan man konstatera

  • inget skriver:

   Lustigt att fyllot Kapten Haddock och andra sitter och försvarar muslimerna och kallar SD för Nazister när det finns dokumenterat att det är precis tvärtom, Mullan av Palestina bad Hitler hjälpa honom med ”Jude problemet” i Palestina och sa själv att Nazismen och Islam byggde på samma värdegrund.
   http://www.palestinefacts.org/pf_mandate_grand_mufti.php

   Lybien stödde och finansierade IRA, Iran via Palestinierna stödde och finansierade Baadder Meinhof, utan deras support så hade båda nämnda inte varit någonting, så Islamister låg faktiskt bakom dessa båda också. Så återigen har hu fel ( som vanligt ) Kapten Haddock, men är man ett fyllo så är man….

   • Kapten Haddock skriver:

    Bara en rättelse där: jag är faktiskt helnykterist, så ev dumheter begår jag på nykter kaluv! :-)
    Rätt ska vara rätt!

  • Funtaren skriver:

   För det första: Jag har aldrig sagt att alla terrorister är muslimer. Jag har sagt att hittar du en terrorist idag är det mycket hög sannolikhet att han är muslim av den extrema sorten. Lägger man till kommunister och anarkister (som tex djurrättsterrorism) så kommer man nära 100 % av modern ideologisk terrorism.

   För det andra: Denna typ av historiska jämförelser är missvisande. Islamistisk terrorism i väst är av relativt färskt datum just pga att islam i väst är av färskt datum. Tittar du på läget idag är det troligen väldigt annorlunda, liksom om du tittar på trenderna.

   För det tredje: Vissa länder har interna problem som tar sig uttryck i terroristaktiviteter. Jag tänker främst på Spanien och Storbritannien men även Frankrike kan säkert vara drabbat på detta sätt. Bortser vi från dessa yttringar ser vi att den stora internationella spelaren är islamismen. Den är aktiv över hela fältet. Den drabbar alla länder som står upp för yttrandefrihet och demokrati.

   Vilket för oss in på punkt fyra: Bevekelsegrunderna. Islamisterna angriper oss pga vår yttrandefrihet och frihet att debattera och kritisera allt, inklusive krigsherren Mohammed. De ser alla icke-muslimer som sin fiende. Det enda som är riktigt jämförbart är den kommunistiska/anarkistiska terrorismen.

   Slutligen är jag inte säker på att alla islamistiska terrorhandlingar rapporteras som sådana. Överfallet på Vilks t ex ser jag som en terrorhandling eftersom den var menad att skrämma islamkritiker till tystnad.

   Jag tror inte du kan komma ifrån att islamismen är den stora producenten av både ideologisk och global terrorism idag, och växande. Om man till detta lägger att en islamist drivs av längtan efter paradiset, och döden alltså inte avskräcker utan lockar, så är det för mig solklart var det största hotet ligger.

 19. Kapten Haddock skriver:

  Här har ni motsvarande siffror för EU:

  http://www.europol.europa.eu/index.asp?page=publications&language=

  De visar att 84% av alla terrordåd under de år som finns med i undersökningen inte har det minsta med islamister att göra!

 20. GP skriver:

  Kapten Haddock. 99 % av alla terrordåd begås utanför Europa och USA därför är ju inte Europols eller USAs inhemska siffror relevanta. Dessutom så begås 99 % av alla världens terrordåd av muslimer och 98 % av offren är andra muslimer. Varför vill du förringa deras dåd, tusentals mord varje år?

  Hoppa överbord Haddock. Du är ett troll som desperat försöker försvara terroristerna och bara klagar på oss som hatar mördarna och vill ha koll på invandringen. Men du har inte förklarat varför du gör det, beror det på att du är islamist, vänsterextremist eller har stort inflytande på en tidning? Om du är Jan G så är du alla 3 alternativ.

  • Kapten Haddock skriver:

   Jag försvarar varken terrorism eller islamism på något sätt. Det jag är intresserad av är att faktan ska bli rätt innan vi går vidare. Allvarligt talat tror jag att ni skiter totalt i om islamister dödar andra muslimer i sina hemländer. Det är när västvärlden upplevs som hotad som ni reagerar.
   Det har påståtts här att endast muslimer är terrorister. Detta påstående är alltså felaktigt. Det var bara det.

  • Kapten Haddock skriver:

   Och du nu försöker tänka lite logiskt; om vi nu antar att FBI och Europol har korrekt information och inte är infiltrerade av PK-etablissemanget, är det inte då logiskt att terrorism i muslimska länder främst begås av islamister medan terrorism i västerländska länder främst begås av icke-muslimer? Med tanke på den etniska och religiösa befolkningssammansättningen? Jag vet att logik inte är Sd´s starkaste gren, men gör gärna ett försök!

   Vidare behöver jag inte försvara mina bevekelsegrunder i detta, men bara så du vet så är jag varken islamist, vänsterextremist eller har några närmare kopplingar till någon tidning. Jag är bara en vanlig svensk som vill kunna vara stolt över mitt land. Det känns inte som att man kan det längre.

  • Johan skriver:

   Vart har du fakta för dessa procentsatser? Det är som vanligt när man frågar efter källan till olika siffror så kan inte SD visa källorna. Kalla mig inte för rövskalle nu bara för att ni inte kan uppge källor.

 21. Frank Fenster skriver:

  Hur fan råkade jag hitta hit? :-S Dynga, jag rullar vidare…

 22. Aggrrrrro skriver:

  Palestinsk självmordsbombare i Israel:

  Hizbollah bekostar bomben och försörjer bombarens efterlevande.

  Palestinsk självmordsbombare i Sverige:

  Socialen bekostar bomben och försörjer bombarens efterlevande!

  • Kapten Haddock skriver:

   Kan inte du bara växa upp?

   • Aggrrrrro skriver:

    Frågan är nog när du ska växa upp?

    Snart påstår du väl att det var blixten som slog ner i World Trade Center!

   • Larsa skriver:

    Scrolla upp och se dig själv skriva att detta terrordåd begåtts av en ensam psykiskt sjuk man. Polis och terrorexperter delar dock ej din åsikt. Hur skulle du förresten ens kunna veta om han var sjuk eller ej? Det är ju en omöjlighet såvida du ej känner honom. Så så intresserad av fakta är du.

  • Aggrrrrro skriver:

   Den här spännande kulturberikaren hade fått sin utbildning i Mellanöstern på skattebetalarnas bekostnad!!!

   Han efterlämnade hustru och 2 barn, kommer de att gå i pappas fotspår?

 23. Oscar skriver:

  Kapten Haddock och kommunisten Jonathan verkar ganska likgiltiga inför det som hänt. Föga förvånande med tanke på att båda två är utopister som fortfarande tror på mångkulturen. Att någon på allvar babblar om 30-talsrörelser för att trivialisera dagsaktuella händelser bör ses som en varning. Dagens pk-ister lever i en föreställd verklighet där allt som inte passar in i mallen exkluderas. Inte ens muslimska självmordsbombare i Stockholms centrum kan få dem att vakna från sin dvala. Vad annat kan man vänta av folk som tar upp fotbollshuliganism men bekvämt ”glömmer” exempelvis Röda khmerernas folkmord?

  • Jonathan skriver:

   Fördömmer röda khmerernas folkmord, Stalin, Nordkorea, terror av extremistreligiösa, abortmotstånd, homofobi och omskärelse. Så, får jag vara med igen nu?

   Jag lämnade nazismen, nynazismen, salemdemonstrationerna och USAs krig mot Irak och utrotande av Indianerna samt sveriges förtryck mot samerna och romerna åt dig att fördömma.

   • Jonathan skriver:

    Jag vill inte förneka fakta på något sätt. Extremism i alla former ska bekämpas. Inklusive Islamism. Men kom ihåg att terrorism har många ansikten. Och bestämmer du dig för att skylla allt på muslimer – ja då väljer jag nog den svagares sida. Alltså alla dem som får dras med av din gigantiska men ack så fintandade kam.

   • Oscar skriver:

    Att Hitlertyskland dödade mängder med oskyldiga judar fördömer jag skarpt. Likaså avskyr jag skinheads och skräniga hobbynazister. Att man protesterar mot att en 16-årig pojke brutalt mördades är inget jag kan fördöma, däremot är det givetvis tveksamt om en sådan manifestation bör organiseras av nazister. USA:s krig mot Irak var olagligt och inget jag stöttar. Faktum är att jag avskyr imperialism. Till skillnad från dig så är jag emellertid konsekvent i min kritik då jag inser att alla dagens muslimer i Sverige inte ens hade varit här om inte USA och Israel ”krigat” hit dem.
    Jag fördömer utplåningen av indianer. Européerna utplånade hela folk och kulturer vars existensberättigande borde varit solklart. Att samerna blivit förtryckta förnekar jag inte. Däremot tänker jag aldrig någonsin stämma in i något påhittat förtryck gentemot zigenare. Jag har träffat många i mitt liv och har inga positiva erfarenheter av dem överhuvudtaget. Om det får dig att ignorera mina tidigare avståndstaganden får du gärna göra det. Kalla mig rasist, om ditt konstanta magsår mår bättre av det. Jag rekommenderar denna artikeln:

    http://oskorei.motpol.nu/?p=4116

    Inte ens romerna själva vill ha med de värsta batikhäxorna, typ Maria Leissner, att göra. Faktum är att de klarar sig utan att utmålas som offer. De plockar ur sina barn från skolsystemen runtom i världen för att de helt enkelt inte vill integreras. Alltid glömmer ni utopister det: integration kräver ansträngning från båda parter. Det är inte bara den ena sidan som skall offra sin värdighet och anständighet för att det skall fungera. Ert mångkulturella experiment hade kanske fungerat en gnutta bättre om ni åtminstone hade tagit till er den insikten?

  • Aggrrrrro skriver:

   Kommunister har aldrig lyckats ta makten i något land genom hederliga val.

   Genom att liera sig med diverse mer eller mindre extrema grupper och främmande diktaturer försöker man destabilisera demokratier och skapa kaos, så att man kan rättfärdiga sin politik eller rent av ta makten med vapen i det kaos som uppstår.

   Idag är världskommunismen tillbakaträngd till länder som Kuba och Nord-Korea.

   Till vilka ställer de hycklande kommunisterna i Sverige sitt hopp då?

   Jo, kommunisterna enligt vilkas dogmer ”religion är ett opium för folket” har nu plötsligt alla blivit riktiga helyllemuslimkramare.

   Finns det någon trovärdighet i detta?

   Nej det gör det inte Kn Haddock och ni andra revulotionsromantiker, och detta förstår större delen av svenska folket.

   Ni är patetiska i ert försvar av islamistisk extremism!!!

   • Jonathan skriver:

    Ok. Nu skiter jag i det här. Jag skriver gång på gång att jag fördömmer Islamistisk extremism, hur många gånger ska jag behöva säga det – JAG STÖDER INTE EXTREMISM I NÅGON FORM

    • Kapten Haddock skriver:

     Det gills inte om du skriver att du fördömer islamism och terrorism eftersom du inte samtidigt fördömer islam och kommunism! Så är det i Sd-land! :-)

    • Oscar skriver:

     Kommunism är ganska extremt. Men ingen hade väntat sig att du skulle vara konsekvent i dina avståndstaganden.

 24. Peter skriver:

  @Alexandra Brunel Hur kan du skriva ”äntligen” på twitter!? Otroligt korkat uttalande.

 25. sapphire skriver:

  So many idiot commentors.

  Alexandra, do you have a problem with ”muslimkramere” or are you just a whiney little girl?

  • Oscar skriver:

   You mean that it is morally impossible to eat ”chocolate balls” and care for your country at the same time? Her comment was wrong, i agree, but the only stupid people in this whole mess are the pc-fanatics that would see this country disintegrate, rather then retrieve their lost senses.

 26. ulf blomberg skriver:

  hur kommer det sig att människor inte flyr från demokratiska länder?

  hur kommer det sig att människor, i massor, flyr från muslimska länder?

 27. Brunare skriver:

  Du är ett barn. Säger allt om SD.

 28. Nabil skriver:

  Ni är fan dumma i huvudet. Hela högen.

  • Larsa skriver:

   Ja du verkar ju ha fina argument i sakfrågorna :)

   • Jonathan skriver:

    Nabil har förstått att det är lönlöst att komma med kommentarer som bygger på resonemang. För det är ingen här (förutom möjligtvis två stycken) som är intresserade. Han håller sig helt enkelt till spelreglerna och ger sig in i pajkastningen.

    • Oscar skriver:

     Att hänge sig åt känsloargument brukar faktiskt vara vänsterns trumfkort. Att diskutera massinvandringen är omöjligt eftersom de vet att de har fel och driver landet och välfärdsstaten mot sin undergång. Då är det lättare att likt en tränad apa gapa ”främlingsfientlig”, ”rasist”, ”NAZZISSST!!11″, osv.

     • Maria skriver:

      Bara för att man inte stödjer era argument eller politk gör det inte en automatiskt till en vänsterpartist ;)

  • Vahlross skriver:

   Nabil kanske tycker gårdagens händelse var befogad..

 29. Anna skriver:

  En mycket bra artikel av Jan Kallberg

  ”Låt mig ge sju snabba punkter varför Sverige är utsatt:

  1) Sverige är ett av de få länder i världen man kan få bosätta sig i utan ens identitet kontrolleras – så länge man kommer från ett land som trasats sönder av extremism, vansinne och folkmord. Om man inte kontrollerar vem som bosätter sig får man vackert räkna med vem som helst kan bosätta sig. Det räcker att 1 på 1 000 tycker att det är riktigt att bedriva terrorism i Sverige och är beredd att göra det så har man ett rejält problem som kan ge dödligt utfall.

  2) Grovt kriminaliserade utlänningar utvisas inte utan ges möjlighet att fortsätta leva i det svenska samhället. Extremismen har lättast att få dem som är på kant med samhället, erbjuda en chans till revansch och ge tillbaka mot “svenska samhället”. Vi har sett det med skinnhuvuden och andra extremister – det är samhällets utkanter som lättast attraheras. Detsamma gäller islamism.

  3) Sedvanlig infiltration och “human intelligence” håller man sig för god för i Sverige eftersom det är “kränkande”. Svenska myndigheter är mer rädda för Diskrimineringsombudsmannen än faran av att inte kunna rädda livet och skydda egna medborgare.

  4) Tron att FRA skall upptäcka terrorister i tid och att man därför har ett skydd mot terrorister är en chimär och leder till sänkt säkerhet. Jag skrev om det i Expressen 2008. Man tror sig vara säker. En inbillning som gör att man släpper garden mot de verkliga hoten.

  5) Knarkdistributionen i Sverige hanteras av aktörer från Östeuropa och Mellersta Östern. Terrorism sponsras oftast med knark som växlas till kontanta pengar och sedan förs in i terroristverksamheten. I och med att jihadister och delar av knarkdistributionsnätverken har samma etnicitet ökar riskerna för att det är lättare att finansiera terroristverksamhet. Knark har fördelen för terrorister att det betingar ett värde och kan växlas till kontanter, vilka inte syns i bankernas system eller datoriserade transaktionsövervakningar.

  6) Sverige har kapitalt misslyckas med sin integrationspolitik för flera av de grupper som kommer från länder med betydande extremism. Det sitter nu arbetslösa, uttråkade och deprimerade sammanpackade i segregerade bostadsområden. Det är en grupp som är betydligt mer lättrekryterad för terrorister än om samma individer var verksamma och hade fullt upp att planera sin framtid.

  7) Sverige statsledning har levt i tron att det inte kan inträffa, vilket leder till att de som ser på regeringen inte heller tar hotet på allvar och det skapar en allmän tro att landet är osårbart för terrorism och det kan inte inträffa. Som om man bara ger dem socialbidrag och bostadsbidrag så är inte folk längre extremister. Återigen, att ett moraliskt argument inte fungerar på omoralisk motpart. Jag ger Fredrik Reinfeldt årets “Darwin Award”. Det är en naivism som är nästan tragikomisk i Kurt Vonneguts anda.

  Det som oroar mig, och borde oroa er, är att man i Sverige inte tar detta på allvar utan snarare försöker förklara bort riskerna. Detta attentat borde vara en väckarklocka för det svenska samhället. Tar man inte till sig det utan fortsätter att tro att det inte kan hända i Sverige – då inbjuder man att det sker igen. Något som nästa gång kommer med stor sannolikhet vara betydligt farligare och mer välorganiserat än en enskild persons försök att ha ihjäl medmänniskor för extremreligiösa mål.

  Om vi inte kan tala om extremism och terrorism öppet – utan tror oss kunna ignorera bort problemet då kommer folk att mista livet. En öppen diskussion om terrorism och reella verkliga åtgärder att minska riskerna kan rädda liv. Extrema rörelser har extrema mål – och är beredda att nyttja medel som är dödliga för att nå dit. Det gäller för statsledningen att ta detta på allvar – och agera därefter.”

  Läs hela artikeln

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/12/12/svenskar-m-ste-inse-att-terrorism-r-p-riktigt

  • Jonathan skriver:

   Du har helt rätt i att vi måste ta tag i problemet och se allvaret i gårdagens explotioner. Och det kan vi göra på två sätt så som jag ser det. 1) att tillskriva islam skulden i allmänhet, och därmed utvisa alla som tillhör islam. Även de som är svenska medborgare. Eller 2) att försöka minska polariseringen mellan grupperna. Jag antar dock, trots att du är sugen på alternativ 1, att du inser det orealistiska i det, och därför kommer att förespråka ett tredje alternativ – att utvisa mängder, men inte riktigt alla, att fördömma hela islam i grunden, och förstärka skillnaderna mellan grupperna, vilket snart kommer att innebära en större motsättning mellan de båda lägren.

   Eller har jag missat något alternativ?

   • Aggrrrrro skriver:

    @Jonathan

    Det alternativet som regeringen tillämpar är att vi ska ge dem mer och mer pengar och anpassa oss till en sagobok som muslimerna vill att alla ska leva efter.

    Det fungerar naturligtvis också och om 30-40 har har Sverige blivit ett nytt Afgahnistan eller Libanon!

    • Oscar skriver:

     Jonathans prat om att ”minska polariseringarna” har naturligtvis ingen grund i verkligheten. Han verkar vara omedveten om att svenskar och invandrade muslimer i regel lever åtskilda. Detta är ett förhållande som inte kan ändras om inte starkare integrationskrav ställs på den invandrade parten. Idag tillåts dessa bidragsklienter alla förmåner som etniska svenskar kämpat för i generationer, utan att de nödvändigtvis arbetat en enda minut i det nya landet. Folkpension ges dessutom till de äldre anhöriga som tenderar att följa med flytten.
     En välfärdsstat kan använda sig av tre åtgärder för att förlänga sin existens : 1. Tvinga den produktiva arbetande delen av befolkningen att slita hårdare och längre. 2. Öka andelen arbetande. 3. Sänka välfärdsstandarden.

     Det enda av dessa alternativ som är eftersträvansvärt och i någon mån rättvis är alternativ nummer 2. Det vi gör i dagens Sverige är att vi medvetet ökar andelen tärande på bärkraftens bekostnad. Innan fler människor kan tillåtas komma in i landet måste det råda balans mellan bär- och tärkraft – helst ett överskott på bärkraft. Men nej, det tycks vara viktigare för mångkulturalisterna att riva ner hela bygget för sin imbecilla utopi.

   • Anna skriver:

    Jonathan, din infallsvinkel betr. om man ska göra si eller så verkar utgå från, att det skulle finnas någon möjlighet att lösa på de problem, som du och likasinnande är politiskt ansvariga för att ha skapat. Men så förhåller det sig inte – du och dina meningsfränder är politiskt ansvariga för att ha skapat olösliga problem.

 30. Vänsterslödder högerslödder skriver:

  Nu sätter vi oss i en ring och sjunger we shall overcome så försvinner nog det här. ;-)

 31. Kalle Anka skriver:

  Var är inlägget ”Äntligen!” som jag hörde ska finnas här? Nåja, kanske det finns en kopia någonstans på the internet.

 32. Aggrrrrro skriver:

  Bra artikel Anna.

  Tyvärr förringar du detta attentat litegrann när du antyder att det inte var välorganiserat och att det var en enskild persons gärning.

  Att attentatet inte fick katastrofala följder berodde på att han inte hann fram till sitt mål: folkmassan som skyndade till den brinnande bilen och att endast en sjättedel av sprängladdningen exploderade.

  Attentatet följer exakt samma mönster som de vardagliga väloljade attentaten i Bagdad som brukar skörda 50-100 liv!

  • Anna skriver:

   Aggrrrro, du skriver: ”Tyvärr förringar du detta attentat litegrann när du antyder att det inte var välorganiserat och att det var en enskild persons gärning.”

   Jag antar, att det inte var riktat till mig.

   • Aggrrrrro skriver:

    @Anna

    Nej, vad jag menar är att verkligheten tyvärr är ännu värre än vad du beskriver!

    • Anna skriver:

     ”Som jag beskriver”…? Jag? Jag vet inte riktigt, vad du syftar på – jag citerade Jan Kallberg.

 33. Jonas I skriver:

  Nabil..? Debil är det väl eller?

 34. Kapten Haddock skriver:

  En galning i Malmö skjuter invandrare = ensam psyksjuk gärningsman
  En galning spränger sig själv i Stockholm= terrorist

  Vad är skillnaden?

  Så vitt jag hittills vet har inte någon koppling till något terrornätverk kunnat konstaterats.

  Och återigen: JAG FÖRESPRÅKAR INTE TERRORISM I NÅGON FORM!

  • Aggrrrrro skriver:

   Läs nyheterna: Bombaren hade utbildat sig hos terrorister i ett land i Mellanöstern, Peter Mangs hade varit medlem i en skytteklubb.

   Ingen skillnad?

   • Kapten Haddock skriver:

    Syftet var politiskt i båda fall. Jag ser faktiskt ingen skillnad.

    • Kapten Haddock skriver:

     Förutom att självmordbombaren var muslim och det är väl det som gör hela skillnaden för er? Eftersom det bara är muslimer som kan vara terrorister?

     • Aggrrrrro skriver:

      Peter Mangs verktyg var en pistol!
      Självmordsbombaren hade hela Al Qaidas kunnande och infrastruktur av terror till sitt förfogande!

      Jag förstår att du är en sned kommunist som har behov av att dissekera varenda liten flugskit i all oändlighet utan att fatta något!

      Jag har haft en diskussion av denna art med en till dig likasinnad, på SVTdebatt, diskussionen pågår fortfarande, jag lämnade den när bloggens räkneverk kraschade, det kanske är bättre att du vänder dig dit, du verkar vara på samma dagisnivå som kommunisterna där

     • Kapten Haddock skriver:

      Det är alltså UTBILDNING och BAKGRUND som är skillnaden? Inte syftet? Om någon som inte är muslim och inte har utbildats i ett islamistiskt träningsläger dödar en massa människor i politiskt syfte så är det alltså inte terrorism? Det är det du säger!

     • Kapten Haddock skriver:

      …och med facit i hand verkar ju inte den ”träningen” vara så särdeles effektiv.

    • Anna skriver:

     @Kapten Haddock

     Menar du det? Ser du ingen skillnad alls mellan brottslighet och terrorism?

     • Aggrrrrro skriver:

      @Anna

      Att inte förödelsen blev enorm beror endast på (för terroristen) olyckliga omständigheter!

      Detta var ett terrordåd riktat mot alla svenskar, och ”hunden Wilks”, iscensatt av krafter i Iran och Mellanöstern.

      Bortkastad tid att argumentera med kommunister!

      Låt dom få sista ordet så blir dom nöjda, det är ju bara lite bekräftelse dom söker!

     • Kapten Haddock skriver:

      @Anna: Terrorism är brottslighet, så vitt jag vet, så någon skillnad ser jag inte, nej.

     • Anna skriver:

      @Kapten Haddock

      Du borde läsa på betr. terrorism

      ”Terrorist groups use various tactics to maximize fear and publicity. Terrorist organizations usually methodically plan attacks in advance, and may train participants, plant ”undercover” agents, and raise money from supporters or through organized crime. Communication may occur through modern telecommunications, or through old-fashioned methods such as couriers.”

      http://en.wikipedia.org/wiki/Tactics_of_terrorism

     • Kapten Haddock skriver:

      @Anna: Så KAN det vara. Forum för forskning om hot i samhället, RiskNet, gör följande definition:

      ”Med terrorism menas användning av våld, hot eller tvång för politiska syften. Det är således en säkerhetshotande verksamhet som riktar sig mot andra intressen än rikets yttre säkerhet. I Sverige till skillnad från vad som gäller i andra europeiska länder är inte terrorism som sådan ett särskilt brott utan begreppet kan i sig inrymma många skilda brott.”

     • Anna skriver:

      @ Kapten Haddock

      Jaha? Och?

      Tror du, att Forum för forskning om hot i samhället framför, att all brottslighet är terrorism?

 35. ulf blomberg skriver:

  OM det skulle vara en sanning att människor flyr från muslimska länder p.g.a. förtryck, borde det då inte vara en självklarhet att vilja ta till sig västerländska demokratiska värderingar?

  nej, det handlar till stor del om att flytta med hela släkten till sverige, där man kan leva ett enkelt okomplicerat liv med inkomst tryggad i form av allehanda bidrag och absolut, och då menar jag absolut, inga krav på motprestation.

  heja sverige!

  • MartinA skriver:

   Många som flyr hit från muslimska världen flyr just på grund av att de är islamister. Regimer som syrien och egyptien är ju sekulära regimer som förtrycker den farligaste utmanaren av deras makt, nämligen islamister.

   • Aggrrrrro skriver:

    Burkadagisfröken, som DO gullat med i två år, tillhör en sådan familj från Egypten!

 36. Han skriver:

  Hur ser egentligen Kapten Haddock på att självmordsbombaren lutade sig mot just islam och gud denna gången? Om islam nu är så fredligt, HUR kan det då ens vara möjligt att tolka det så extremt som denne självmordsbombare gjort? Vad tror du?

  • Kapten Haddock skriver:

   Det finns extremister inom alla religioner. Den kristna också. Att döda i sin guds namn är varken speciellt nytt, eller unikt för muslimer.

   • Maria skriver:

    @ Kapten Haddock

    Att du orkar diskutera med dessa människor. Men en eloge till dig som orkar! Jag har läst igenom varenda kommentar och tänka-längre-än-näsan-räcker verkar inte existera för SD:s anhängare, att terrorism finns i fler former än den muslimska.

 37. Otto skriver:

  Att detta ha hänt i Sverige, i Stockholm är väldigt oroande, sen kan man använda olika argument och vinkla det ifall det är ett muslimskt terrordåd eller bara en galning, men detta är väldigt allvarligt. Får kalla kårar när jag tänker på det, och att tänka på att detta är bara ett smakprov på vad som väntar om vi inte sätter ner foten på en gång!
  Hoppas innerligt att folk kommer tänka en extra gång på vad som håller på att hända med Sverige, och agerar därefter. Detta är djupt oroande.
  Hoppas detta kommer leda till ökat stöd till Sverigedemokraterna.
  Ingen annan verkar vilja ta tag i problemen.

  • Kapten Haddock skriver:

   Jag tycker att det är helt fantastiskt att ni Sd-sympatisörer tror att vi sitter säkra bara vi stänger gränserna. Terrorism respekterar inga gränser. Det var ju inte direkt så att 11 septemberbombarna försynt knackade på och sökte asyl…

   • Aggrrrrro skriver:

    Ditt j*vla pucko!!!

    Dom var ju tom där och lärde sig flyga!

    Litet stenkastning kanske skingrar tankarna?

    • Kapten Haddock skriver:

     Det var ett väldigt dåligt exempel, jag medger det. Även solen har sina fläckar.

     Jag undrar en sak bara; varför envisas du med att antyda att jag skulle vara vänsterextremist? Det finns väldigt många som inte är vänstervridna som inte håller med om era åsikter och ”analyser”. Men det kanske blir lättare att hantera saker och ting om man generaliserar. Det är ju Sd världsmästare på i alla sammanhang.
     Tyvärr måste jag göra dig besviken, jag röstade på ett av allianspartierna.

     • Maria skriver:

      Jag kanske kan svara dig Kapten:

      För att det är det enda de kan komma på. Jag och alla andra som inte stödjer deras konservativa bakåtsträvande partiprogram måste ju vara vänsterpartister, det är i alla fall det enda de kan komma på.

     • Anna skriver:

      @ Maria

      Du själv, kapten Haddock m.fl. är utopister. Utopister kan finnas i alla partier.

     • Maria skriver:

      @ Anna

      Äh, det var det löjligaste.

     • Anna skriver:

      @ Maria.

      Du, kapten Haddock m.fl. förespråkar en världsunik invandringspolitik, som aldrig tidigare någonsin har förts någonstans på jordklotet. Ni stöder skapandet av en demografi, som aldrig tidigare har existerat. Och ni prisar projektet att bygga ett samhälle, som inget lands styrande någonsin tidigare i världshistorien har försökt bygga, dvs en utopi.

      Ni är utopister.

     • Maria skriver:

      @ Anna

      Jag förespråkar ett demokratiskt och jämställt Sverige, så om det gör mig till en utopist, ja låt gå.

     • Anna skriver:

      OK, nu har du insett, att du är utopist. Utopister är vanligare hos vänstern, men de finns, som sagt, i alla partier. Det är rätt vanligt att folk lite slarvigt säger vänstern, när de borde säga utopister.

     • Maria skriver:

      @ Anna

      Du begrep nog inte min ironi där. Men det borde jag förstått iof.

     • Anna skriver:

      @ Maria

      Jag försökte förklara det, som du inte förstod – varför du och liksinnade ofta blir kallade för vänster. Det är, som sagt, rätt vanligt att folk lite slarvigt säger vänstern, när de menar utopister.

 38. Mikael skriver:

  ÖPPEN FRÅGA?:

  Hur många terrordåd ska ske och hur många ska dö i Sverige innan Sveriges politiskt korrekta politiker vaknar?

 39. Kapten Haddock skriver:

  Så min länk om sverigedemokratiska terrorister föll inte på läppen? Nähä…

 40. PK skriver:

  Eftersom jag följer ocensurerad- och utländsk media sedan många år tillbaka var terrordådet igår verkligen ingen överraskning, jag ryckte inte ens på axlarna och kände inga känslor för det. Det var en tidsfråga och det är bara en tidsfråga tills det kommer hända igen och tyvärr verkar det vara enda sättet att få svenska folket att inse att ”fredens religion” inte är helt fredlig i realiteten.

  Som vanligt är det väldigt få muslimska organisationer som fördömer dåd av den här typen, vilket jag inte kan tolka på annat sätt än att man indirekt stöder terror i Islams namn. Detta är ett återkommande tema världen över.

  Ett bra steg för Sverige är att sluta med mellanösternromantiken och sluta sponsra terrororganisationer med svenska skattepengar.

 41. Kapten Haddock skriver:

  http://expo.se/2003/48_306.html

  Nynazistisk terrorism.

 42. john skriver:

  Acts of Terroism done in the EU 2006-2009
  Total number: 1770
  Islamic: 6 (0,34%)
  Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90,17%)
  Left Wing: 106 (5,99%)
  ……………Other/Not Specified: 62 (3,50%)
  Source: Europol

 43. Erik skriver:

  Acts of rape done in Oslo 2006-2008
  Total number: 41
  Norwegian: 0 (0%)
  Non-western immigrants: 41 (100%)

  Soource: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

 44. HAHAHA skriver:

  Jag såg att någon skrev att hon inte var politiskt aktiv den här tjejen, hon arbetar BARA åt sverigedemokraterna och har länkar till sverigedemokraterna och sdu. självklart är hon inte aktiv, det fattar ju vemsomhelst då. OCH LÄGG ner med att kasta allt påå muslimerna! Nu skedde en självmordsbombning och bara detta är hemskt! Oavsett vem det var som gjorde det, muslim, kristen, hitler, whatever. man måe ju bara dåligt utav att läsa alla era inlägg.

  • Anna skriver:

   Nåja, äras den religion som äras bör…

   Det här är den första muslimske självmordsbombaren på svensk mark, men tyvärr långt från den förste muslimske självmordsbombaren som invandrat till Sverige.

   Den förste lyckades aldrig. Mirsad Bektasevic fängslades istället, i Sarajevo 2005 – polisen beslagtog då såväl sprängmedel som bombbälte.

   Två personer som invandrat till Sverige har senare sprängt sig i Irak. Dels Mohamed Moumou, som kallade sig Abu Qaswarah när han var andreman för al Qaida i Irak. Moumou sprängde sig när hans cell attackerades av polis och militär i oktober 2008. Hans vän Makram Mejri, även kallad Abu Mu’az, ska ha sprängt sig i augusti i år.

   I veckan föll dessutom dom i Göteborg gentemot två somaliskättade svenska medborgare som ska ha planerat självmordsattentat, Billé Ilias Mohamed och Mohamoud Jama. Även den senares hustru ska ha varit tilltänkt självmordsbombare.

   Vilket gör gårdagens huvudperson till den sjunde invandrade muslimske självmordsbombaren i Sverige, och den tredje som lyckas detonera. Men den förste på svensk mark.

   http://www.gudmundson.blogspot.com/

 45. HAHAHA skriver:

  Total number: 1770
  Islamic: 6 (0.34%)
  Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)
  Left Wing: 106 (5.99%)
  Other/Not Specified: 62 (3.50%)

  ni verkar inte ha sett en ovanstående kommentar. här har ni den igen. läs noggrannt.

 46. Mikael skriver:

  Kapten Haddock har haft permis i helgen.
  Det borde han inte ha fått….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>